Wegen van N-VA Harelbeke en schepen Jacques Maelfait scheiden

Redactie KW

Schepen Jacques Maelfait van Harelbeke stapt uit de N-VA. Hij heeft vrijdag zijn ontslag ingediend.

Op vrijdag 21 januari diende hij per aangetekende brief zijn ontslag in, dit met onmiddellijke ingang. Hij verwittigde ook het N-VA hoofdkwartier.

Aanvankelijk werd gedacht dat het ontslag het gevolg is van de rel rond de nieuwjaarskaart van N-VA Harelbeke. Jacques Maelfait stond op die kaart niet afgebeeld. “Veel wil ik daar niet over kwijt. Er zijn overal wel eens ruzies in een huishouden, maar er zijn nog andere dingen. We zullen wel zien”, vertrouwde Jacques toen onze krant toe.

Wegen van N-VA Harelbeke en schepen Jacques Maelfait scheiden

“Het is zeker niet voor die foto. Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden”, aldus Filip Vandeputte, de plaatselijke voorzitter van N-VA, die op dit moment aan het onderhandelen is met N-VA nationaal. “Ik weet wat er zich in zijn hoofd afspeelt, maar ja, Jacques is Jacques.”

Maelfait, die schepen is van openbare werken, stadsvernieuwing, patrimonium, verkeer en mobiliteit en landbouw wil wel als onafhankelijke zijn schepenzetel behouden. “Het N-VA bestuur kan mij dat niet afnemen. Als ze dit doen schieten ze in hun eigen voet”, zegt hij.

(PVH – Foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier