Warme hulde bij afscheid van Roeselaars OCMW-voorzitter Geert Depondt

© Foto JB
Jos Remaut

Meer dan 400 genodigden namen op donderdagavond 9 februari in cultuurcentrum De Spil afscheid van Geert Depondt. In de voorbije tien jaar drukte hij als OCMW-voorzitter flink zijn stempel op het sociale Roeselare van morgen.

Zo kwamen onder zijn bezielende leiding het verzelfstandigd Roeselaars Zorgbedrijf en het Welzijnshuis tot stand, beide gevestigd in een gloednieuw gebouwencomplex aan de Brugsesteenweg. Maar Geert Depondt was vooral ook een van dé drijvende krachten achter de fusie tussen het H.-Hartziekenhuis en het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare, die vijf jaar geleden werd ingezet en uitmondde in AZ Delta zoals we het op vandaag kennen. AZ Delta zal in de zomer van 2019 de gloednieuwe campus nabij de E403 in Rumbeke in gebruik nemen, en tot zolang zal Geert Depondt er ook nog ondervoorzitter blijven van de Raad van Bestuur. Maar dat is dan ook het enige. Voor de rest gaat hij volop van zijn pensioen genieten en flink wat quality time inlassen met zijn vrouw Anne Dumoulin, zijn kinderen en zijn kleinkinderen.

Anne en de kleinkinderen kwamen op het einde van de huldigingsavond op het podium, na een afwisselend programma met leuke filmpjes, videoboodschappen van Jo Vandeurzen, Hilde Crevits en Luc Martens, en een panelgesprek in drie afleveringen met de schepenen Filiep Bouckenooghe, Henk Kindt en Nathalie Muylle, stads- en OCMW-secretaris Geert Sintobin, directeur Steven Verdoolaege van Zorgbedrijf Roeselare, algemeen directeur Johan Hellings van AZ Delta en Bart Wenes, Geerts opvolger als OCMW-voorzitter. Waarna burgemeester Kris Declercq nog een ruime laudatio bracht aan de zichtbaar geëmotioneerde Geert Depondt.

Voor hij in 2007 OCMW-voorzitter werd, had Geert Depondt er al een indrukwekkende maatschappelijke en politieke loopbaan opzitten. Lees hier zijn levensverhaal.

Geert Depondt.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier