Waregemse burgemeester zet brandweercommandant uit de wind in ontslagdossier

Redactie KW

Volgens oppositielid Xavier Wyckhuyse (Open VLD) heeft het recente ontslag van een lid van het Waregemse brandweerkorps net als vorige ontslagen veel te maken met de figuur van commandant Willy Pauwels. Burgemeester Kurt Vanryckeghem sprak dat in de gemeenteraad van dinsdagavond tegen.

“Meer dan twee legislaturen ben ik al gemeenteraadslid en al die tijd heb ik geweten dat het rommelt bij onze brandweer”, aldus Wyckhuyse. “Om de paar maanden dient wel een van de vrijwillige spuitgasten zijn ontslag in.”

De laatste in het rijtje – wiens ontslag dinsdagavond in de geheime zitting werd aanvaard – zou volgens het oppositielid heel duidelijke bewoordingen hebben gebruikt in zijn ontslagbrief. “Er staat letterlijk te lezen dat hij geen brandweerman meer wil zijn door het regelmatige pestgedrag van de officier-dienstchef. Dergelijke zaken zijn strafbaar. Welke maatregelen zal het stadsbestuur nemen?” vroeg Wyckhuyse zich af.

Vanryckeghem: “Meerdere ontslagredenen, maar nooit de commandant”

Burgemeester Kurt Vanryckeghem vond dat het raadslid wat te hard van stapel liep. “De voorbije 2 jaar hebben 11 leden van het korps hun ontslag ingediend om redenen als pensioengerechtigde leeftijd, verhuizing, ziekte of letsel, geen tijd of geen interesse meer. Nooit werd de commandant als reden opgegeven. Ik stel vast dat er in hun plaats 17 enthousiaste spuitgasten zijn bijgekomen.”

Interne beslissingen door staf van officieren

Vanryckeghem voegde eraan toe dat er op elke werkvloer waar een bepaalde hiërarchie heerst wel eens strubbelingen zijn met het diensthoofd en dat alle interne beslissingen niet door één man, maar door een staf van officieren worden genomen.

(TVW)

Leest hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier