Ward Gillis voor derde keer als lijsttrekker naar de verkiezingen in Moorslede

Redactie KW

Voorzitter Filip Ameel van meerderheidspartij PRO maakte dinsdagavond de lijsttrekker en lijstduwer voor de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekend.

PRO trekt voor de derde maal op rij met eerste schepen Ward Gillis als lijsttrekker naar de kiezer. Ward Gillis zetelt sinds 1995 ononderbroken in de gemeenteraad. Zijn belangrijkste bevoegdheden in deze legislatuur zijn financiën, milieu en energie. Lijstduwer wordt OCMW-voorzitter Bart De Koning. Binnen het schepencollege neemt hij de bevoegdheden armoedebeleid, huisvesting en zorgbeleid voor zijn rekening.

De vorige keer telde Ward Gillis 913 voorkeurstemmen. “Dat Ward Gillis lijsttrekker is, is nu officieel nadat we alle kandidaten daarvan eerst op de hoogte hebben gebracht”, zegt Filip Ameel. “We zijn met onze volledige lijst zo goed als rond en hopen tegen de zomer alle kandidaten voor te stellen”, aldus lijsttrekker Ward Gillis. “Ongeveer de helft zijn nieuwe kandidaten.”

PRO stelde ook de nieuwe slogan voor. “We hebben gekozen voor een krachtige slogan : PRO werkt”, zegt Filip Ameel. “Deze slogan heeft verschillende betekenissen. De partij werkt hard, het beleid dat PRO voert is efficiënt en slaat aan, het verkiezingsprogramma van 2012 werd bijna volledig uitgevoerd, we zijn een loyale coalitiepartner.”

PRO is een kartel van SP.A, Groen en onafhankelijken.

(EDB – Foto JS)