Waar gaat N-VA in kartel naar de kiezer?

Redactie KW

In Wielsbeke trekken CD&V en N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen samen naar de kiezer. Waar in 2006 de twee in de meeste gemeenten nog een kartel vormden, blijven er daar in onze provincie nog maar enkele meer van over. Een overzicht:

In Wielsbeke zal voormalig burgemeester Filip De Vos de kartellijst CD&V/N-VA trekken. Huidig burgemeester Jan Stevens staat op de derde plaats. Schepen Rik Buyse is de eerste N-VA’er op de vijfde plaats. Verder trekt de partij ook in Ledegem en Ieper samen met vroegere kartelpartner CD&V naar de kiezer.

In tien andere West-Vlaamse steden en gemeenten werkt N-VA samen met andere partijen. Met Open VLD in Zonnebeke, Ingelmunster, De Panne en Moorslede. In Pittem en Wingene komt daar ook sp.a bij. In Dentergem, Hooglede, De Haan en Lo-Reninge sluiten N-VA kandidaten aan bij lokale partijen.

In de meeste andere West-Vlaamse gemeenten en steden komt N-VA alleen op. En alleen in enkele plaatsen zoals Mesen en Zuienkerke zal je wellicht niet op N-VA kunnen stemmen.

(TN/ABO)

Waar gaat N-VA in kartel naar de kiezer?

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het Focus- en WTV-nieuws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier