Voorzitter Jeugdraad De Haan op lijst Samen, N-VA en Samen niet uit elkaar

Redactie KW

Mathieu Delbarge, bij de jeugd van De Haan bekend als Matti, is kandidaat voor de gemeenteverkiezingen in oktober. De jonge voorzitter van de Jeugdraad treedt toe tot de groep Samen van jeugdschepen Wilfried Vandaele en zal op die lijst staan bij de verkiezingen. Intussen is ook bekend dat N-VA en Samen op één en dezelfde lijst zullen opkomen.

“Matti Delbarge is de voorbije maanden door zowat alle politieke groepen in de kustgemeente gevraagd om hun lijst te spijzen, maar het werd dus SAMEN”‘, jubelt Vlaams parlementslid Vandaele (N-VA). Hij geeft nog mee dat SAMEN behalve mensen van verschillende politieke en filosofische overtuigingen ook de N-VA kandidaten zal opnemen en er dus geen uitgesproken partijlijst komt. De voorbije maanden werd in de badplaats het gerucht verspreid dat de partij N-VA met een aparte lijst zou opkomen.

Nieuwe naam

De partijen Samen en N-VA moeten de komende maanden op zoek naar een naam voor de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat het Samen + N-VA wordt of N-VA + Samen is niet uitgesloten.

(JoP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier