Voorzitter CD&V Ingelmunster krijgt het emotioneel moeilijk bij lijstvoorstelling

CD&V-voorzitter Geert Verstraete kreeg het plots moeilijk tijdens zijn toespraak op het Lentefeest in Ingelmunster. © FODI
Redactie KW

Zondagmiddag hield CD&V Ingelmunster het jaarlijkse Lentefeest in de zaal van ‘t JOC. Voorzitter Geert Verstraete stelde daarbij ook 14 van de 21 kandidaten voor die bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst zullen prijken. Daarbij ook 7 nieuwkomers. Toen hij Yves Vercruysse, de laatste CD&V-burgemeester van Ingelmunster, vooraan riep en begon voor te stellen, werd het plots stil, zelfs heel stil.

Geert Verstraete kreeg het opeens emotioneel heel moeilijk en moest vechten tegen de tranen. De kandidaten die op het podium waren, waaronder ook Yves Vercruysse, keken richting hun voorzitter. Ook het publiek vooraan in de zaal zag dat er iets gaande was maar wist niet meteen wat. Het bleef een hele tijd stil, waarna Geert Verstraete zich herpakte en zei dat hij het verkeerde blad voor zich had liggen.

Dat was echter niet de echte reden. We stonden dichtbij en vroegen na de toespraak wat er precies scheelde en waar die emotionele reactie vandaan kwam. De CD&V-voorzitter gaf toe dat hij het opeens heel moeilijk kreeg en dat het inderdaad kwam door de naam Yves Vercruysse. “Hij deed al zoveel voor onze partij maar helaas werd hij daarvoor niet beloond. Hij was inderdaad onze laatste CD&V-burgemeester, want sinds januari 2013 zitten we in de oppositie. Yves wordt vaak verkeerd begrepen, terwijl hij over een enorme dossierkennis beschikt. Ik besefte op dat moment ook dat het moeilijk wordt om Yves als lijsttrekker voorop te zetten. Toen ik daaraan dacht, blokkeerde ik plots”, gaf de CD&V-voorzitter oprecht toe.

Hij kon nog niet zeggen wie dan wel lijsttrekker zal worden. “We moeten nog enkele knopen doorhakken, maar eind april worden de laatste zeven kandidaten en ook de lijsttrekker voorgesteld.”

(PADI – foto FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier