Voormalig Stadens burgemeester Josiane Lowie wordt nieuwe voorzitter van vzw Kerckstede

Zuster Gerda, links, geflankeerd door uittredend Voorzitter André Vanclooster en nieuw Voorzitter Josiane Lowie. (Foto KJ)
Redactie KW

De Vzw Kerckstede, de voorziening die begeleiding, huisvesting en dagbesteding biedt aan volwassen personen met een matige tot ernstige handicap, heeft een nieuwe voorzitter: Josiane Lowie.

Priester André Vanclooster geeft tien jaar na zijn aantreden als voorzitter van vzw Kerckstede het hamertje door aan Josiane Lowie, ex-burgemeester van Staden. André Vanclooste: Josiane Lowie woont nu sedert ruim drie maanden de vergadering van de raad van bestuur bij. Deze raad komt een tiental keer per jaar samen.

Josiane Lowie: “Ik heb een Licentie Wetenschappen, afdeling Orthopedagogie in handen. Ik werkte eerst negen jaar in een instelling voor karaktergestoorde kinderen, intussen werd ik schepen en bleek de combinatie met mijn toenmalig werk onhoudbaar. Ik ging toen werken in het CLB in Izegem. Na mijn afstuderen in 1970 werd ik in oktober van dat jaar al verkozen tot gemeenteraadslid in het afzonderlijke Westrozebeke. In januari 1977 ben ik schepen geworden. Het deel politiek in mijn leven is dus groter dan het deel niet-politiek. Momenteel zetel ik als gemeenteraadslid in de oppositie.”

“Vanuit mijn opleiding vind ik dit voorzitterschap een enorme uitdaging. Ik kwam als bezoeker al heel lang in Kerckstede, wellicht sedert het ontstaan, dus ik kende de instelling wel. Ook in mijn ambt als burgemeester kwam ik hier af en toe.”

(Katrien Janssens)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier