Voormalig gemeenteraadslid Werner Delneste overleden na slepende ziekte

Werner Delneste overleed dinsdag op 75-jarige leeftijd. Hij zetelde in de Kuurnse gemeenteraad tussen 1989 en 2000 en 2003 en 2006. © Facebook Chris Delneste
Redactie KW

“Mijn broer is na een lijdensweg van 10 jaar van ons heengegaan.” Dat schreef de Kuurnse karikaturist Nesten op zijn Facebookpagina. Werner Delneste overleed dinsdag na een lange ziekte op 75-jarige leeftijd. Werner was meer 14 jaar gemeenteraadslid voor de CVP/Visie en latere CD&V, zijn zoon Chris is vandaag schepen van Milieu en Jeugd.

Rik Delneste, beter bekend als karikaturist Nesten, reageerde heel emotioneel op het overlijden van zijn broer. “De man die me uit de klauwen van het kloosterleven rukte om te zijn wie ik nu ben”, schreef hij op Facebook. “Liefde, onbeschrijfelijke liefde. Werner, ge waart mijne pa. Ik ga je nooit vergeten.”

Werner Delneste overleed op dinsdag 12 december na een lange ziekte. Het voormalig gemeenteraadslid voor CVP/Visie en CD&V was voor veel leden van de huidige bestuursploeg een stille, duwende kracht. “Hij was lid van de fameuze club van 7”, zegt burgemeester Francis Benoit. “En lag zo mee aan de basis van wat CD&V Kuurne vandaag is en gaf ook mij het laatste zetje richting politiek.” Werner zetelde tussen 1989 en 2000 en 2003 en 2006 in de gemeenteraad van Kuurne en was actief in verschillende verenigingen.

Zoon Chris is vandaag schepen van onder meer Milieu en Jeugd. “Hoewel het niet heel onverwacht kwam, is het toch een harde klap om te verwerken”, reageert hij. “Er was nog zoveel te vertellen, zoveel te doen en te beleven. Naast Swa (Chris’ zoon die jong overleed na een zware strijd tegen kanker, red.) word ook jij nu een heldere ster aan de hemel.”

Chrishttps://www.facebook.comFacebook1

Pa, gisteren blies je, na een ziekte van 10 jaar waar je beetje bij beetje de grip op de wereld verloor, je laatste adem…

Geplaatst door Chris Delneste op woensdag 13 december 2017

rich1.0https://www.facebook.com/chris.delneste/posts/1958337694195724552

Werner Delneste is getrouwd met Monique Duyvejonck en vader van Geert, Chris, Nancy en David. Hij heeft ook 10 kleinkinderen. Hij werd geboren op 1 september 1942 en overleed op dinsdag 12 december op 75-jarige leeftijd. Werner wordt op woensdag 20 december om 10.30 uur begraven in de Kuurnse Sint-Michielskerk. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier