Voor begin 2016 geen autoluw centrum in Roeselare

In de toekomst zou het centrum wel eens autoluw kunnen worden in Roeselare, met eventueel een autovrije Grote Markt op maat van evenementen.
Redactie KW

In Roeselare zijn ze volop bezig met het uitwerken van een mobiliteits- en circulatieplan. Dat plan zal wellicht tegen eind 2015 afgewerkt zijn, eerder kan er dus geen sprake zijn van een autoluw centrum.

In Roeselare wordt er al een tijdje gesproken over een eventuele autovrije Grote Markt, tot grote bezorgdheid van de handelaars die vrezen dat de mensen niet meer tot bij de winkels geraken of afhaken. “Met de huidige en blijvend aangroeiende leegstand kunnen wij ons als stad niet veroorloven om twijfel en onrust te zaaien rond het mogelijk autovrij maken van het centrum of delen er van. Twijfel is nefast voor investeerders”, aldus Francis Reynaert (Open VLD).

“We zijn momenteel volop bezig met het opstellen van een mobiliteits- en circulatieplan waarbij we geen enkele stap willen overslaan”, vertelt schepen van Mobiliteit Griet Coppé. “De timing voor dat plan is eind 2015, daarvoor zullen er geen drastische aanpassingen worden doorgevoerd”, aldus Griet Coppé nog.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier