Voetbalterreinen beroeren Pittemse gemeenteraad

De drainage in 2014 van het eerste voetbalterrein heeft de problemen opgelost, wat op termijn voor de andere terreinen ook het geval zou zijn. © JG
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van Pittem bracht oppositiekartel Groep 2012 maandag problemen met de voetbalterreinen ter sprake, wat voor wat discussie zorgde.

Oppositiekartel Groep 2012 kreeg naar eigen zeggen diverse klachten van de verenigingen omtrent putten in de voetbalterreinen, die zelfs al tot blessures zouden geleid hebben. Koen Berton schetste de hun gemelde situatie. “Het tweede en derde voetbalterrein zouden al wekenlang putten vertonen, die volgens ingewijden te wijten zouden zijn aan de slechte werking van het drainagesysteem. Deze problemen werden al diverse keren gemeld aan de gemeente, maar pas eind vorige week werden de putten opgevuld, wat rijkelijk laat was.”

Droogte

Schepen Chris Marreel (CD&V) gaf hierop antwoord. “Er zijn inderdaad problemen met het begin dit jaar aangepaste drainagesysteem. Dat is te wijten aan het feit dat door de droogte van dit voorjaar en het wekenlange verbod om te besproeien het gras niet voldoende heeft kunnen groeien. De toplaag ligt dus te los, wat putten tot gevolg heeft. Pas wanneer het gras voldoende zal kunnen wortelen, zal het probleem afdoende opgelost zijn. De terreinen worden echter zeer intensief gebruikt, zodat dit niet evident zal zijn. Ik verwijs in dit verband naar de drainering van het eerste plein, dat in 2014 aangepakt werd en waar het gras in de toplaag wel voldoende heeft kunnen wortelen, zodat hier geen problemen meer zijn.”

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier