Voetbalclub Jong Male mag geen twee extra velden voor jeugdopleiding aanleggen

Guido Vandille. (Foto JPV)
Redactie KW

De Raad van State heeft het beroep van de stad Brugge tegen de beslissing van de Vlaamse Regering om Maleveld als ‘ankerplaats’ te beschermen, verworpen.

Dat meldt een ontgoochelde schepen voor ruimtelijke ordening Franky Demon. Jong Male mag hierdoor geen bijkomende voetbalvelden aanleggen. “De Vlaamse Regering is hypocriet en jaagt onze sportclub nodeloos op kosten”, reageert Guido Vandille, voorzitter van Jong Male, deze week in Brugsch Handelsblad.

Jong Male is als provinciale voetbalclub erg populair om zijn jeugdwerking. Bijgevolg volstaan de twee voetbalvelden langs de Brieversweg niet. Al jaren droomt voorzitter Guido Vandille van twee extra velden rechtover de bestaande. Maar de Vlaamse regering blijft dwars liggen.

“N-VA is hypocriet”

“De twee N-VA ministers – Philippe Muyters en zijn partijgenoot Geert Bourgeois, die de ankerplaats ingesteld heeft – zijn hypocriet”, zegt Vandille. “Het dossier van Jong Male is misbruikt in een poging om Pol Vanden Driessche tot burgemeester te kronen. Voor de jongste gemeenteraadsverkiezingen wou hij op de foto met Jong Male. N-VA heeft ons toen beloofd dat het dossier zou recht getrokken worden, eens Pol Vanden Driessche Brugs burgemeester was. Maar in die combine hebben wij niet willen meestappen.”

(SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier