Vluchtelingencrisis in Ingelmunster : nog geen nieuw standpunt, wel brief om uitleg

24/12/15 om 15:58 - Bijgewerkt om 15:58

Na het incident over de voortvarende uitspraken van burgemeester Kurt Windels dinsdag op de gemeenteraad, werd er besloten dat er snel een 'nieuwe persnota' zou komen met het 'exacte' standpunt van de gemeente en het OCMW over de opvang van bijkomende vluchtelingen. Tot op dit ogenblik is dat gewijzigde standpunt er nog niet. Ondertussen blijft het rommelen binnen de coalitie.

Dinsdagavond op de gemeenteraad werd de burgemeester al door eerste schepen Enigo Vandendriessche (SP.A) van zijn eigen meerderheid openluk teruggefloten na zijn slechte communicatie. Maar daar bleef het niet bij. Eén dag later stuurde SP.A. ook een persnota rond, waarin de partij duidelijk vermeldt dat ze heel ongelukkig is over de gevoerde communicatie. "Op die manier kwam Ingelmunster over als een kille, asociale gemeente waar vluchtelingen niet welkom zijn. Deze communicatie kwam trouwens niet vanuit de gemeente, maar van de burgemeester. We zijn heel ongelukkig, want Ingelmunster is helemaal niet de kille gemeente waar vluchtelingen niet welkom zijn. Op vandaag vangen we al 50 mensen op. Dit is veel meer dan wat andere vergelijkbare gemeenten doen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!