Vlaamse regering investeert 852.000 euro in nieuw zwembad van Oostende

28/04/17 om 14:04 - Bijgewerkt om 14:04

De Vlaamse regering besliste op voorstel van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters dat de Vlaamse overheid 852.000 euro investeert in het nieuwe zwembad van Oostende.

Vlaamse regering investeert 852.000 euro in nieuw zwembad van Oostende

Het nieuw zwembad gezien aan de kant van de Nieuwpoortsesteenweg. © GF

De plannen van het nieuw Stedelijk Zwembad werden vorige week voorgesteld. Op de hoek van de Northlaan en de Nieuwpoortsesteenweg zal het nieuwe zwembad gebouwd worden door de stad Oostende in samenwerking met Farys en het moet klaar zijn tegen het voorjaar van 2020. Oostende kiest voor een uiterst duurzaam zwemcomplex. Hoewel er vier zwembaden komen, is het bouwvolume klein gehouden. Het ontwerp is een voorbeeld op vlak van energie: dankzij verregaande isolatiematerialen, blijven de energiekosten zo laag mogelijk. Bovendien komen er op het dak van het zwembad zonnepanelen, waardoor de energie lokaal wordt opgewekt én verbruikt. Ook op het vlak van ventilatie, waterverbruik en zwembadwater kiest de stad voor de meest milieuvriendelijke technieken.

State of the art

Als Oostendenaar is Vlaams vice-minister-president Bart Tommelein uiteraard zeer tevreden. "Het nieuwe zwembad is echt state of the art. Extra energiezuinig, met zeer veel aandacht voor ecologie en duurzaamheid. Dat wordt mee mogelijk gemaakt door de extra injectie van de Vlaamse regering, die de stad ondersteunt met 852.000 euro en dat kan ik alleen maar toejuichen", zegt een tevreden Bart Tommelein.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!