Vlaams Belang wil nu ook veiligheidscamera’s aan Sint-Tillokerk in Izegem

© Faktech.nl
Philippe Verhaest

Stefaan Sintobin van Vlaams Belang stelt voor om zo snel mogelijk veiligheidscamera’s te plaatsen op het Kerkplein van Izegem.

Stefaan Sintobin zal het voorstel op de eerstkomende gemeenteraad van dinsdag 13 september lanceren. “Wij pleiten al sinds 2007 voor bewakingscamera’s in het centrum van Izegem. Ondertussen hangen er al een pak exemplaren in de omgeving van de Grote Markt en het station, maar wij vinden dat er nog verder in geïnvesteerd moet worden“, zegt hij.

“Burgemeester Bert Maertens (N-VA) stelde eerder al dat een uitbreiding van het Izegemse cameraplan tot de mogelijkheden behoorde. We trappen ook een open deur in door te stellen dat de omgeving rond het Kerkplein bij momenten vrij onveilig is. Inbraken, vandalisme, vechtpartijen, drugsdealers… Recent waren er opnieuw enkele kleinere incidenten.”

Stefaan Sintobin benadrukt dat bewqoners en handelaars van het Kerkplein en omgeving al langer vragende partij zijn voor een veiligheidscamera. “Dit zou zeker een nuttige investering zijn en het veiligheidsgevoel verhogen. Ik ga er dan ook van uit dat mijn voorstel unaniem goedgekeurd zal worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier