Vlaams Belang vreest amper verandering na burgemeesterswissel in Roeselare

Vlaams Belang wil met het pamflet een signaal geven aan de bevolking van Roeselare. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vanaf 1 maart is Kris Declercq de opvolger van Luc Martens als burgemeester van Roeselare. Een wissel die vooral veel van hetzelfde zal zijn, volgens politieke partij Vlaams Belang.

De komende week verdelen militanten van het Vlaams Belang zo’n 10.000 pamfletten waarop burgemeester Luc Martens afgebeeld staat met Kris Declercq als zijn handpop. “Daarmee willen we zeggen dat er dan wel een wissel van de wacht is, maar dat er amper verandering te merken zal zijn”, vertelt Immanuel De Reuse, fractieleider in de gemeenteraad.”

“De beleidsnota is opgesteld en de afgelopen drie jaar bleek al dat de meerderheid zich daar strikt aan houdt en dat zal met Kris Declercq niet anders zijn, ondanks de hoerastemming die er nu heerst. Luc Martens blijft bovendien in de gemeenteraad en we twijfelen er niet aan dat hij achter de schermen nog steeds de touwtjes in handen zal houden.”

“Waarmee we geen kritiek willen geven op Kris, binnen de CD&V was hij de best mogelijke keuze. Bovendien was zijn houding de afgelopen jaren ten opzichte van de oppositie en dan meer bepaald Vlaams Belang altijd veel correcter dan met burgemeester Luc Martens”, besluiten ze.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier