Vlaams Belang voert actie tegen overlast vrachtwagenbestuurders in Zeebrugge

Redactie KW

Het Vlaams Belang, afdelingen Brugge, Blankenberge en Knokke-Heist, organiseerde maandagochtend een grote symbolische actie aan de Isabellelaan, Kustlaan en Zweedse Kaai in Zeebrugge.

“De aanleiding voor de actie is de overlast die daar wordt veroorzaakt door de karavaan van vooral Oost-Europese vrachtwagenbestuurders”, aldus Vlaams Belang. “Ze schaden de leefbaarheid van de Zeebrugse woonwijk ernstig door sluikstorten, wildplassen, nachtlawaai…”

Het Vlaams Belang wil een aparte betaalparking, verplicht te gebruiken door de vrachtwagens die nu op het grondgebied van Zeebrugge en omgeving kamperen. Daarnaast eist het meer en strengere controle op alle overlast door het stadsbestuur van Brugge, de Scheepvaartpolitie en de lokale politie, en een kordaat verbaliserend optreden tegenover de vervuiler. Tot slot pleit het voor de aanpassing van de wetgeving inzake de rusttijden, waardoor truckchauffeurs hun wekelijks verplichte 48 uur rust niet meer mogen doorbrengen in de cabine van hun vrachtwagen.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier