Vlaams Belang voert actie aan Franse grens in Adinkerke

16/10/16 om 15:29 - Bijgewerkt om 17:15

Zondag 16 oktober hield het Vlaams Belang een korte symbolische actie aan de grensovergang bij Adinkerke om de aandacht te vestigen op de mogelijke gevolgen voor ons land bij de ontruiming van het Franse vluchtelingenkamp in Calais. Dat deden ze met een reuzegrote slagboom en spandoek met de slogan 'Geen Calais aan onze kust - Sluit de grenzen'.

Vlaams Belang voert actie aan Franse grens in Adinkerke

Vlaams Belang voert actie aan de grensovergang in Adinkerke (in het midden met zwarte jas voorzitter Tom Van Grieken). © MVO

De politiezone Westkust is in opperste staat van paraatheid om de gevreesde instroom van illegalen vanuit Frankrijk het hoofd te bieden, en kan daarbij rekenen op steun van de federale politie en privébewaking op de parkings aan de snelwegen die in aan de grenzen liggen. Ze hebben een waaier aan scenario's uitgewerkt, maar toch vindt Vlaams Belang dit niet genoeg. Zij willen absoluut vermijden dat er nieuwe kleine tentenkampen in onze kustregio opduiken of dat de situatie ontaardt zoals in Frankrijk is gebeurd.

Delen

Een groot aantal illegalen wil helemaal geen asiel aanvragen maar enkel Engeland bereiken

Voorzitter Tom Van Grieken is enkele weken geleden in Calais op plaatsbezoek geweest: "Ik raad iedereen aan om dit ook eens te doen! Een groot aantal illegale asielbedriegers wil helemaal geen asiel aanvragen in Frankrijk of in België, maar heeft maar één doel voor ogen, namelijk Engeland bereiken."

Economische schade en overlast

Ook Vlaams Volksvertegenwoordiger Stefaan Sintobin heeft in het Vlaams Parlement afgelopen woensdag gewaarschuwd voor de nefaste gevolgen die de situatie voor onze kust kan meebrengen: "De economische sector, het kusttoerisme en de haven van Zeebrugge zullen in toenemende mate de schadelijke gevolgen dragen". Het Vlaams Belang wijst op de stijgende criminaliteit en de overlast die de toevloed van illegalen zou veroorzaken. De partij is ervan overtuigd dat het opvoeren van grenscontroles en patrouilles niet volstaan. Zodra Frankrijk het startschot geeft voor de definitieve ontmanteling van de Franse jungle willen zij dat de Belgische grenzen potdicht gaan, omdat de vluchtelingen helemaal niet geïnteresseerd zijn om te verkassen naar andere opvangcentra in de rest van Frankrijk, zoals de Franse regering voorstelt. Dat is de reden waarom er zelfs de voorbije dagen al heel wat meer illegalen en mensensmokkelaars gespot werden in onze kuststreek en rond de parkings van Jabbeke en Mannekensvere, die nu Zeebrugge, Nieuwpoort of Oostende als nieuw vertrekpunt richting Engeland kiezen.

Vlaams Belang-parlementslid Sintobin pleit voor de - tijdelijke - inzet van militairen in de grensstreek. "Als in Brussel het leger wordt ingezet om de veiligheid te garanderen, moet dat in de huidige omstandigheden ook hier kunnen", klinkt het. Tom Van Grieken besluit: "De sluiting van de grenzen, het inzetten van drones en ANPR-camera's, de extra inzet van het leger zijn bedoeld ter ondersteuning van de politionele taken, want die mogen niet lijden onder de Franse situatie. In de toekomst beloven wij nog meer acties te zullen ondernemen."

(MVO - foto MVO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!