Vlaams Belang verdwijnt uit gemeenteraad Diksmuide

Redactie KW

In Diksmuide verdwijnt Vlaams Belang uit de gemeenteraad. “Pijnlijk dat we die zetel missen op 20 stemmen na”, zegt lijsttrekker Koen Bultinck.

“Ik vind dit een merkwaardige uitslag”, zegt Koen Bultinck, lijsttrekker voor Vlaams Belang in Diksmuide. “Eigenljk kan de huidige meerderheid gewoon verderwerken. Ik wil ook de Vlaams-nationale collega’s van N-VA feliciteren met hun grote overwinning. Het is pijnlijk dat we die eerste zetel missen op 20 stemmebn na. Die zetel had er een groot deel van de avond nog ingezeten. Op het laatste mometn is die dan toch naar CD&V geschoven.”

Daarmee verdwijnt Vlaams Belang uit de gemeenteraad van Diksmuide. “Misschien zal de pil voor mij persoonlijk wat worden verzacht want de zetel voor de provincieraad zou binnen zijn”, aldus nog Koen Bultinck. “Maar wat de resultaten in Diksmuide betreft: blijkbaar worden we hier niet beloond voor constructief oppositiewerk. We hadden last van de populariteit van de collega’s van N-VA. Ik zie liever stemmen naar hen verschuiven dan naar de traditionele partijen. Het is zo dat onze partij op het nationale niveau in het algemeen een neergaande lijn vertoont. Spijtig voor alle lokale mandatarissen die zo goed hun best doen en hebben gedaan.”

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 19 oktober 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier