Vlaams Belang levert handtekeningen voor Lijst Dedecker

Redactie KW

Morgen zaterdag moeten alle verkiezingslijsten officieel worden ingediend. De akten hiervoor moeten de nodige handtekeningen dragen, en dat is voor Lijst Dedecker een probleem aangezien ze maar één verkozene heeft in de federale Kamer.

“Vlaams Belang zal de ontbrekende handtekeningen leveren”, verklaarde nationaal voorzitter Gerolf Annemans vanmiddag op de West-Vlaamse campagnedag van Vlaams Belang in Houthulst. “We hebben sympathie voor Jean-Marie, en het gedachtengoed van zijn partij leunt op een heel aantal punten aan bij het onze. Wij geloven in de democratie en zien niet in waarom Lijst Dedecker haar kans niet zou mogen wagen”.

“Bye bye Jean-Marie”

“Maar tegelijk zien wij het een beetje als Bye bye Jean-Marie, want we geloven niet echt dat hij zijn zetel nog zal halen”, aldus nog Gerolf Annemans met een knipoog. “Want laat het duidelijk zijn : ons gebaar is géén oproep om voor LDD te stemmen. Wij geloven niet dat de keuze van Jean-Marie Dedecker om op komen voor de Kamer een bedreiging vormt voor onze kopman Peter Logghe, maar niettemin willen we in deze provincie een heel sterke score halen want we gaan voluit voor een tweede zetel.” (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier