Vlaams Belang Izegem wil nieuw voetbalstadion

Redactie KW

“Frank Duhamel, schepen van sport en SP.A lijsttrekker bij de komende verkiezingen heeft de afgelopen jaren duidelijk zijn stempel gedrukt op het sportbeleid in onze stad. Daarbij liet hij zich veelal leiden door zijn persoonlijke sportvoorkeur”, zegt fractieleider Stefaan Sintobin van het Vlaams Belang.

“Eén sport viel daarbij telkens uit de boot, namelijk voetbal”, vervolgt hij. “Het was daarom zo doorzichtig dat hij, met de verkiezingen in zicht, zich nu plotseling een ‘voetbalminded imago’ wilde aanmeten door op de laatste gemeenteraad enkele vrijblijvende, legislatuuroverschrijdende engagementen te laten goedkeuren. Uiteraard steunt het Vlaams Belang de inspanningen die zullen gedaan worden voor de nieuwe fusieclub VK Emelgem-Kachtem en wensen wij hen alle succes toe, maar ook KFC Izegem heeft recht op een toekomstvisie vanwege de politiek”.

Aftands stadion

Volgens Stefaan Sintobin is het huidig voetbalstadion aftands en niet meer van deze tijd. “De herstellings- en verbeteringswerken van de afgelopen jaren waren maar wat gerommel en vooral weggegooid geld”. In het verkiezingsprogramma van het Vlaams Belang zal resoluut gepleit worden voor een nieuw stadion aan terrein 2. Die locatie is voor de partij geschikt om er een modern, functioneel en gezellig stadion op te trekken. Het Vlaams Belang wil daarom, na overleg met alle betrokken actoren, tijdens de komende legislatuur de nodige middelen vrijmaken om dit project te financieren.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier