Vlaams Belang heeft opnieuw een stem in gemeenteraad van Kortrijk

Wouter Vermeersch, Steve Vanneste en Stefaan Sintobin. © JVGK
Axel Vandenheede

Vlaams Belang heeft Steve Vanneste ingelijfd. De 27-jarige Markenaar zetelde de laatste 12 maanden als onafhankelijke in de gemeenteraad en politieraad van Kortrijk.

Meteen krijgt Vlaams Belang zo opnieuw een stem in beide bestuursorganen: bij de start van deze legislatuur had de Vlaams-nationalistische partij weliswaar twee zetels in de gemeenteraad en eentje in de politieraad, maar in september 2014 verlieten ze de partij om als onafhankelijke te gaan zetelen. Intussen zijn ze alle twee lid geworden van N-VA.

Consequent

Steve Vanneste ziet de overstap naar Vlaams Belang als een belangrijke stap binnen zijn eigen politieke carrière en die van de partij. “Vlaams Belang is de enige partij die de voorbije 40 jaar consequent haar visie is blijven uitdragen. In 2011-2012 dacht ik dat N-VA dat ook zou doen, maar na de gemeenteraadsverkiezingen eind 2012 merkte ik al snel dat ik de bal misgeslagen had. Beloften werden op zowel lokaal, Vlaams als federaal vlak ingetrokken. Ik werd op den duur als een luis in de pels gezien, met als gevolgd dat ik in de zomer van 2015 uit de partij werd gezet.”

Steve Vanneste werd in de zomer van 2015 uit de N-VA gezet

Bij het begin van de volgende gemeenteraad zal Steve Vanneste wellicht een verklaring afleggen waarin hij zal stellen dat hij lid is geworden van Vlaams Belang. Verder wil hij naar eigen zeggen thema’s als veiligheid, illegaliteit en cultureel beleid blijven aankaarten.

Kortrijkzaan Wouter Vermeersch (31), die woordvoerder is van Vlaams Belang Kortrijk, zal nauw gaan samenwerken met Steve Vanneste, net als Jan Deweer. “De komende maanden zullen we zeker nog een aantal heikele thema’s naar voor schuiven in Kortrijk”, belooft Wouter Vermeersch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier