Vlaams Belang-frontman Stefaan Sintobin verhuist naar Brugge om er de lijst te trekken

Foto TVH
Jos Remaut

Op verzoek van zijn nationaal partijbestuur verhuist Stefaan Sintobin (57) binnenkort van Izegem naar Brugge. Hij zal er de lijst van Vlaams Belang aanvoeren bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Een strategische operatie : Stefaan Sintobin is momenteel het enige parlementslid dat Vlaams Belang nog heeft in onze provincie, hij zetelt al sinds 2004 in het Vlaams Parlement. Hij zetelt ook al meer dan tien jaar in de Izegemse gemeenteraad, waar hij als fractieleider van Vlaams Belang een krachtige oppositiestem laat horen.

Het Vlaams Belang wil van Brugge de motor maken van een heropleving in West-Vlaanderen. Vanwaar kun je dat beter doen dan vanuit de provinciehoofdplaats ? En als enig West-Vlaams parlementslid van Vlaams Belang kan ik in Brugge toch wel gewicht in de schaal leggen”, zegt Stefaan Sintobin.

“Vlaams Belang heeft op vandaag twee zetels in Brugge. Voor een stad van die omvang is dit absoluut te weinig. We willen het in 2018 beduidend beter doen, maar er stond in Brugge niet echt een kandidaat-lijsttrekker klaar. We hebben daar natuurlijk wel Yves Buysse, maar die is professioneel actief op ons nationaal hoofdkwartier en moet de kiesverrichtingen van onze partij coördineren. Daardoor heeft hij onvoldoende tijd om in Brugge campagne te voeren.”

Stefaan Sintobin gaat al tegen de grote vakantie in de Brugse binnenstad wonen, en geeft wel toe dat de beslissing om Izegem te verlaten hem nu zwaar valt. “Ik heb er toch een paar slapeloze nachten aan over gehouden. Ik besef dat mijn vertrek een opdoffer wordt voor de afdeling Izegem, momenteel een van de sterkste van onze provincie. Maar ik zal hen volop blijven steunen”.

Stefaan Sintobin is getrouwd met Sandy Welsh, die overigens een Brugse is. “Ik heb altijd aan mijn vrouw beloofd dat we ooit nog samen in Brugge zouden gaan wonen. Wel, dat komt nu vroeger dan verwacht.”

In de Izegemse gemeenteraad zal Stefaan Sintobin worden opgevolgd door Rik Baert.

Lees de interviews met Stefaan Sintobin en Krant van West-Vlaanderen, edities Brugsch Handelsblad en De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier