Vives-directeur en oud-burgemeester Joris Hindryckx op tweede plaats CD&V in Houthulst

Redactie KW

Oud-burgemeester en directeur van de Kortrijkse hogeschool Vives zal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van oktober op de tweede plaats staan op de lijst van CD&V

Joris Hindryckx (55) was burgemeester in Houthulst van 2003 tot 2012. Ondanks een klinkende verkiezingsoverwinning als lijstduwer liet hij in 2013 het burgemeesterschap aan Ann Vansteenkiste om zich meer te kunnen concentreren op zijn job bij Vives, waar hij eind 2012 werd aangesteld als directeur. Hindrycks werd eerst gemeenteraadsvoorzitter, maar door het ontslag van schepenen Tamara Schotte en daarna Roger Clauw (beiden SP.A) kwam hij weer in de rol van schepen terecht.

Nu smijt hij zich weer volledig in de gemeentepolitiek in Houthulst. “Ik ben blij jullie aan te kondigen dat oud-burgemeester en schepen Joris Hindryckx opnieuw op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zal staan. Joris zal op de tweede plaats staan”, kondigde huidig burgemeester en partijgenoot Ann Vansteenkiste vanmiddag aan. “Als schepen, eerste schepen en burgemeester heeft hij al kunnen meewerken aan een periode van veel dynamiek en vooruitgang in onze gemeente. In 2012 werd hij algemeen directeur van de VIVES hogeschool. Na de laatste verkiezingen werd hij voorzitter van de gemeenteraad.

Twee jaar geleden vroegen we hem opnieuw schepen (van o.a. financiën, lokale economie, onderwijs en buitenschoolse kinderopvang) te worden. Hij heeft volgens ons en ook naar eigen zeggen er ten volle zijn draai in gevonden. Ik laat jullie dan ook graag weten dat hij meer dan ooit kandidaat is om mee te blijven helpen aan het beleid van onze mooie gemeente.”

(TOGH)