Viva-SVV Oudenburg protesteert met roze pussymuts tegen Donald Trump

Redactie KW

Donderdagvoormiddag organiseerde VIVA-SVV een actie tegen de komst en het beleid van de Amerikaanse president. Donald Trump komt op 24 en 25 mei naar de NAVO-top in Brussel.

De socialistische vrouwenvereniging is op zijn zachtst gezegd niet opgezet van zijn komst.

“Een broodnodige actie”, stelt Truus Barremaecker, educatief medewerker van VIVA-SVV. Ook volksvertegenwoordiger Steve Vandenberghe had niets dan kritiek op het beleid van Trump. “Sinds zijn aanstelling is de wereld er niet rooskleuriger op geworden. De machtigste man van de wereld moet een voorbeeldfunctie stellen, respect en waardigheid tonen. Hij plaatst echter alles op de helling en zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op. Manifest is zijn totaal gebrek aan respect voor de vrouwen. “

Myriam Maes, provinciaal voorzitter van VIVA-SVV en van de afdeling Oudenburg, heeft het met Trump al gehad. “Hij is vrouwonvriendelijk en seksistisch. Trump heeft vrouwen uitgescholden, geïntimideerd en lastig gevallen. Hij blijft consequent vrouwen benadelen met de maatregelen die hij invoert.”

Pussymuts

“De pussymuts die we vandaag dragen is het symbool tegen de vrouwonvriendelijke Amerikaanse president. VIVA-SVV West-Vlaanderen heet de man zeker niet welkom. Integendeel, we nemen deel aan de protestmars op 24 mei in Brussel”, aldus nog Myriam Maes, in Oudenburg ook schepen van Gelijke Kansenbeleid.

Viva-SVV Oudenburg protesteert met roze pussymuts tegen Donald Trump

“De Amerikaanse president zet Obamacare op de helling en wil die vervangen door Trumpcare die ook al weer vrouwonvriendelijk is . Abortus wordt onbetaalbaar, zwangerschap, postnatale despressie, keizersnede, seksueel of partnergeweld worden als bestaande medische aandoeningen gezien, waardoor verzekeraars torenhoge premies mogen aanrekenen. Laten we ons niet laten omverblazen door Trump en onze boodschap kracht bijzetten op woensdag 24 mei in Brussel”, doet Myriam Maes een oproep.

Daarop kreeg het levensgrote beeld Anno 1991 van de Oudenburgse kunstenares Carla Metsch een roze muts aangemeten. “Het beeld in polyester heb ik gemaakt naar aanleiding van de Golfoorlog voor het onbegrip voor zoveel geweld en het zaaien van dood en onheil”, verklaart Carla.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier