Vital komt weer in Bredene

Redactie KW

Vital Haghebaert neemt opnieuw deel aan de gemeenteraadsverkiezingen met zijn eigen lijst ‘Vital’. Voorlopig is hij de enige kandidaat.

Vital Haghebaert (60) is een bekend gezicht in Bredene en Oostende, waar je hem vaak op straat, in een bushokje of de bibliotheek aantreft. De man die ook in de zomer een winterjas draagt, neemt sinds 1994 zowat aan elke verkiezing deel met zijn eigen lijst Vital. En hoewel de verkiezingen van 2000 (19 stemmen) en 2006 (44 stemmen) niet echt een succes te noemen waren, komt hij opnieuw op voor de gemeenteraadsverkiezingen. Voorlopig is hij de enige kandidaat.

En die zijn wel heel opmerkelijk. Zo pleit Vital voor een vierdagenweek voor scholen en overheidsdiensten, een gemeentelijk schouwreglement en om de 500 meter een uurwerk en een thermometer op het strand. De uurwerken zodat vrouwen niet meer zouden moeten opstaan om op hun gsm te kijken hoe laat het is, de thermometers zodat toeristen kunnen vaststellen dat het bij ons warmer is dan bij hen thuis en zo zeker zullen terugkomen.

(EFOO/SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier