Visproject Pintafish wint Groene Pluim 2016

Redactie KW

Groen West-Vlaanderen heeft op haar nieuwjaarsreceptie een groene pluim uit aan een organisatie, bedrijf of initiatief dat een groen duwtje in de rug verdient.

Dit jaar stond ‘De Zee’ centraal en zocht men lovenswaardige initiatieven in die richting. De drie laureaten waarvoor de leden een stem konden uitbrengen waren ‘Horizon Educatief vzw’, die via het centrum ‘t Zeehuis het educatief hart van de Vlaamse kuststreek wil zijn, Laminaria, een innovatief technologiebedrijf uit Oostende dat bezig is met de ontwikkeling van golfslagenergie en Pintafish, een initiatief dat inzet op een duurzaam visaanbod.

Pintafish

Het is dit laatste initiatief dat de Groene Pluim ontving uit handen van nationaal voorzitster Meyrem Almaci en provincieraadslid Alex Colpaert. Pintafish is een project vanuit de Veeakker waarbij met kleine reders samengewerkt wordt om verantwoorde Noordzeevis op de markt te brengen. Er wordt rekening gehouden met ecologisch verantwoorde vangsttechnieken, soorten die niet overbevist zijn (en dus vaak onbekend), nevenvangsten en milieuschade. De pakketten zijn te koop in natuurvoedingswinkels, voedselteams, Natuurpuntgroepen… Bij het begin van de feestelijkheden werd een minuut stilte gehouden voor Maureen Lievyns die deze week overleed op 61-jarige leeftijd. Zij was 18 jaar lang provincieraadslid voor de groene partij.

(PH – foto PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier