Vincent Van Quickenborne trekt met ‘Team Burgemeester’ naar de verkiezingen

Vandaag werden tien onafhankelijke kandidates voorgesteld. © JVGK
Redactie KW

Open VLD neemt in Kortrijk niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen: Vincent Van Quickenborne is lijsttrekker van ‘Team Burgemeester’.

Vorige week wilde de huidige burgemeester nog niets kwijt over de naam van zijn lijst. “We kiezen voor die naam omdat de tijd van de klassieke politieke partijen stilaan maar zeker voorbij is. We willen met de naam ‘Team Burgemeester’ ook het signaal geven dat we over de partijpolitieke grenzen heen willen werken. Het bestuur van Open VLD Kortrijk en het nationaal partijbestuur gaven hun fiat.”

Verruiming en vernieuwing

“Ik blijf voor alle duidelijkheid wel een Open VLD’er”, aldus nog Vincent Van Quickenborne. “Op de lijst zullen er natuurlijk nog leden van de partij staan. Ik denk aan de schepenen Wout Maddens en Arne Vandendriessche, aan een aantal gemeenteraadsleden ook.”

KW Kortrijk – Menenhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/https://www.facebook.comFacebook1889

Onder welke naam trekt Open VLD naar de kiezer?

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen op woensdag 25 april 2018

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/videos/2168119363205125/500

Het gros van de lijst zal echter bestaan uit onafhankelijken. “Dertig van de 41 personen hebben geen politieke kleur”, verbaast Vincent Van Quickenborne. “Verruiming en vernieuwing zijn sleutelwoorden. Team Burgemeester wil iedereen verenigen die Kortrijk beter wil maken, op welke manier dan ook. Ik ben ervan overtuigd dat ons team honderden, zelfs duizenden leden zal tellen.”

Fanny’s

Van de dertig onafhankelijk werden er vanmiddag tien bekendgemaakt. Natacha Jaumain (37, Karamblas) en Fanny Leenknecht (32, koffiebar Fanny’s) zijn de bekendste. De anderen zijn Miguelle Lust, Veronique Decaluwé, Dominique Vandecasteele, Rezida Zakrijeva, Cathy Janssens, Helga Kints, Anjo Wychuyse en Babette Defoort. (AXV)