Vijftien extra camera’s in 2018 voorzien in Roeselare

Yordi werd onlangs nog zonder reden in elkaar geslagen ter hoogte van de spiraalbrug.
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op de gemeenteraad van maandagavond in Roeselare was er aandacht voor de recente gevallen van geweld, onder meer ter hoogte van de spiraalbrug. De stad blijft alvast volop inzetten op veiligheid en installeert in 2018 nog eens vijftien extra camera’s.

Zowel Lieve Lombaert (N-VA) als Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) haalden het probleem aan. “De laatste weken en maanden waren er verschillende incidenten. In het opsporingsprogramma Faroek zagen we hoe een aanrander afgelopen zomer toesloeg en onlangs nog was er sprake van zinloos geweld ter hoogte van de spiraalbrug en dat tegen kinderen van amper dertien jaar”, horen we van Lieve Lombaert.

“Het lijkt ons de hoogste tijd om in te grijpen”, vult Immanuel De Reuse aan. “Wat doet onze stad om dergelijke zaken te voorkomen? Hoe grijpt men in? En zijn er samenwerkingen met scholen om de kinderen te wapenen tegen dergelijke vormen van criminaliteit? Hoe kunnen we van Roeselare een veiliger stad maken?”

“Dergelijke zaken zijn niet aanvaardbaar en moeten bestreden worden. Ik ben voorstander van een kordate aanpak. Veiligheid is een prioriteit voor deze ploeg. Een van de maatregelen is het cameraschild. In 2014 hadden we nog maar acht camera’s, ondertussen hebben we er al 56, dit jaar komen er nog eens vijf extra in werking en volgend jaar installeren we nog eens vijftien andere camera’s op de locaties die geadviseerd worden.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier