Vijf nieuwe kandidaten bij SP.A Wervik, moeder en zoon samen op lijst

We bemerken van links naar rechts Jens Ugille, zijn moeder Kathy Gevaert, partijvoorzitter Lien Deblaere, Aubin Handsaeme, Emma Vilain, Christine Lecluyse en burgemeester-lijsttrekker Youro Casier. © MV
Redactie KW

Meerderheidspartij SP.A stelde tijdens het Feest van de Arbeid in Stadszaal Oosthove vijf nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor.

“We gaan de verkiezingsstrijd aan met een vernieuwende lijst waar jong enthousiasme een kans krijgt en we ook inzetten op kandidaten met iets meer levenswijsheid”, aldus voorzitter Lien Deblaere.”We streven naar een evenwichtige lijst zowel op vlak van leeftijd, ervaring, profiel en geslacht.”

Aubin Handsaeme (19) uit de Rapetstraat wordt de jongste kandidaat op de lijst. Hij volgt het eerste jaar bachelor Accountancy-Fiscaliteit. Aubin is als jobstudent kelner in eethuis De Kastaar en doet de komende zomer ook een vakantiejob in het woonzorgcentrum Ter Walle in Menen. Hij speelde volleybal bij Par-ky Menen.

Christine Lecluyse (61) woont in de dorpskom van Kruiseke en was verpleegkundige in AZ Delta Menen. Ze geniet van haar brugpensioen en doet vrijwilligerswerk voor Oxfam Wereldwinkel, in de palliatieve zorg en het onderwijs.

Emma Vilain (22) woont ook in Kruiseke, in de Nachtegaalstraat. Ze behaalde reeds een diploma als psychologisch consulente en studeert nog verder voor opvoeder-begeleider. Emma houdt van babysitten, gaat vaak naar de fitness, is graag creatief bezig en is een cultuurliefhebber.

BBC Wervik

Jens Ugille (27) uit Wervik behaalde aan de Universiteit Gent een master Handelswetenschappen Accountancy-Fiscaliteit. Hij is boekhouder bij nv Sanac. Hij speelt basket bij derdeprovincialer BBC Wervik en is er ook jeugdtrainer. Zijn moeder Kathy Gevaert (52) uit de Bakkerstraat staat ook op de lijst. Ze is arbeidster bij Carpenter in Roeselare en is er ook syndicaal afgevaardigde. In haar vrije tijd is Kathy vooral bezig met vrijwilligerswerk bij de voedselbank. Ze is een vurige supporter van BBC Wervik.

Burgemeester Youro Casier wordt lijsttrekker. De socialisten hopen tegen de vakantie hun volledige lijst met 25 kandidaten te kunnen voorstellen.

(EDB)