Vier horecabazen versterken Open VLD Plus in Brugge

Jan Vandenbogaerde (De Chalet), Caroline Lescouhier (Trattoria Pizzeria), Kevin Koekelbergh (Cookie's tapas bar) en Alain Verhaeghe (café Muttley's) versterken Open VLD Plus. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Op de Brugse Open VLD Plus-lijst zullen vier horeca-uitbaters prijken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zij pleiten onder meer voor terrassen het hele jaar door.

Jan Vandenbogaerde (De Chalet), Caroline Lescouhier (Trattoria Pizzeria), Kevin Koekelbergh (Cookie’s tapas bar) en Alain Verhaeghe (café Muttley’s) trekken naar de Brugse gemeenteraadsverkiezingen met de liberale slogan ‘we willen meer lusten en minder lasten’.

Concreet ijvert Open VLD Plus voor altijd terrassen, het hele jaar door. Die eis komt niet toevallig: het is de dag voordat de Brugse cafés en restaurants hun terras opnieuw mogen opstellen. “Horecazaken in het centrum met een kwaliteitsvol terras moeten vrijgesteld worden van de wintertaks. En om nieuwe cafés in de Brugse rand te stimuleren, moet daar de terrastaks volledig afgeschaft worden”, zegt lijsttrekker Mercedes Van Volcem.

Andere horecavriendelijke strijdpunten van Open VLD Plus zijn onder andere een betere spreiding van de evenementen, met uitbreiding naar de deelgemeenten. “We wensen een pleintjesplan en ook een vast tarief voor taxi’s, zodat meer Bruggelingen gestimuleerd worden om een avondje uit te gaan”, stelt Mercedes Van Volcem.

Kevin Koekelbergh vreest dat de vergrijzing op den duur rampzalig wordt voor Brugge: “We moeten jonge mensen aantrekken. Waarom geen subsidie geven aan creatieve, jonge starters?”

Jan Vandenbogaerde wordt op De Platse al twintig jaar geconfronteerd met het hooliganisme: ” Vroeger overlegde de politie nog met de plaatselijke horeca-uitbaters, nu worden ons eenzijdig maatregelen opgedrongen. De cafés van De Platse zien nooit voetbalfans van andere ploegen, maar moeten toch alle drank in plastic bekers schenken. In de Brugse binnenstad, waar fans van rivaliserende ploegen zich zomaar met elkaar kunnen vermengen, geldt geen verbod van glazen. Dat lijkt mij niet logisch.”