VIDEO Voorzitter Jeugdraad Wietse Marchand kiest voor Open VLD Oudenburg

Redactie KW

De nieuwe kandidaat voor Open VLD heeft al een heel parcours afgelegd in het jeugdwerk.

Hij is 24 jaar, opgegroeid in de Eernegemsestraat in Westkerke, en de zoon van Franky Marchand en Marijke Manhaeve. Eva Gastmans is de vriendin van Wietse. De nieuwe kandidaat voor Open VLD heeft al een heel parcours afgelegd in de jeugdbeweging. Wietse was vele jaren als leider en daarna hoofdleider actief bij KSA Westkerke, is voorzitter van de jeugdraad en tot voor kort voorzitter van jeugdhuis ‘t Scharnier.

“Door mijn ervaring merk ik dat er in Oudenburg meer ruimte moet komen voor de jeugd. Niet alleen in de vorm van jeugdlokalen voor de verschillende jeugdverenigingen, maar vooral als ruimte waar men elkaar kan ontmoeten”, zegt Wietse.

Meer cultuur nodig

“Als we de jeugd naar buiten krijgen, zullen we mensen ook meer kunnen engageren om iets te organiseren. Want er zouden meer culturele evenementen moet komen in Oudenburg. Via ‘t Scharnier merkte ik dat de stad een nog grotere ondersteunende rol kan spelen door middel van de uitleendienst. Denk maar aan herbruikbare bekers of audiovisueel materiaal. Zo kunnen we de verschillende verenigingen en particulieren beter bijstaan bij evenementen”, gelooft Wietse, in zijn vrije tijd zanger bij de coverband Marine V.

Beroepshalve werkt Wietse Marchand sedert 1 januari bij Residentie Vastgoed waar hij bouwcoördinator is. Voorheen was hij drie jaar aan de slag bij Martens Constructie in Oostende. Hij is van opleiding bachelor ontwerp en productietechnologie.

Open Vld Oudenburghttps://www.facebook.com/OpenVld8460Oudenburg/https://www.facebook.comFacebook1280

Wietse Marchand

**❤️ of 👍en deel! **

Vandaag stelt Open Vld Oudenburg al haar 4de jongerenkandidaat voor: Wietse Marchand. Wietse, geboren en getogen in Westkerke en zoon van Franky Marchand en Marijke Manhaeve.

Hij zet zich al jaar en dag in voor de jeugd en de jongeren in onze stad. Zo was hij in het verleden hoofdleider van KSA Westkerke en voorzitter van j.o.c. 't Scharnier! Vandaag is Wietse nog steeds de voorzitter van de jeugdraad van Stad Oudenburg én de frontzanger van de coverband Marine V!

Wietse wil de mensen naar buiten brengen en hen engageren om te organiseren. Zo wil hij meer plaatsen voor jongeren om te ontmoeten en te spelen en wil hij méér culturele evenementen in Oudenburg.

Wij vinden Wietse alvast de max, jullie ook? Geef hem een ❤️ of 👍en deel dit bericht!

Geplaatst door Open Vld Oudenburg op zaterdag 24 maart 2018

video1.0https://www.facebook.com/OpenVld8460Oudenburg/videos/267721287100867/500

Waarom hij nu de stap naar de politiek zet? “Politiek heeft me altijd al geïnteresseerd, zeker het Oudenburgse politieke landschap. Ik volg nu ook de gemeenteraadszittingen. Het is niet mijn bedoeling als lijstvuller te fungeren. Neen, ik wil mijn eigen standpunten naar voren brengen en hoop op een zitje in de gemeenteraad”, blikt Wietse vooruit. “Ik heb me eerst ingezet voor de jeugd in Oudenburg, dan de jongeren en nu wil ik me voor alle inwoners van onze stad inzetten.”

“Dat ik voor Open VLD kies, heeft te maken met het huidige bestuur dat beter kan. Ook naar sfeer vind ik deze partij de juiste keuze. Ik ben blij dat ik hier een kans krijg om me ook politiek te engageren.”, besluit Wietse Marchand.

(LIN)