VIDEO Veel ambitie en tal van nieuwe gezichten bij Groen Wevelgem

Koen Demets, Henk Vandenbroucke, Inge Goemaere , Jelle Stragier, Lien Vanderjeugt en Carlo De Winter willen met Groen mee in het bestuur. (GF)
Redactie KW

Een verdubbeling van de zetels, dat is het ambitieuze doel dat Groen Wevelgem zich stelt bij de gemeenteraadsverkiezingen. Een aantal opvallende nieuwe namen komt de partij versterken: Inge Goemaere en Jelle Stragier uit Gullegem en Jeroen Demets uit Moorsele.

Donderdagavond stelde Groen Wevelgem de top vijf en lijstduwer voor van zijn lijst waarmee ze in oktober naar de kiezer trekt. De ploeg van lijsttrekker Carlo De Winter (46) is uiterst ambitious. In de huidige legislatuur telt Groen twee zetels in de gemeenteraad (het miste nipt een derde tijdens de verkiezingen in 2012) en wil dat aantal verdubbelen. Het rekent op vaste waarden en jonge en nieuwe krachten om de klus te klaren. Onderaan krijgen de andere mandatarissen een plaats. Jasper Stragier zetelt momenteel in de gemeenteraad en Suzan Joye in de OCMW-raad. Inge Goemaere (37) uit Gullegem staat op de tweede plaats, voor Lien Vanderjeugt (25) uit Wevelgem, Jelle Stragier (33) uit Gullegem, bekend als mede-oprichtervan het Kokopelli Festival, en Jeroen Demets (36) uit Moorsele. Voormalig gemeenteraadslid Henk Vandenbroucke (53) duwt de lijst.

https://www.youtube.com/watch?v=SNFMiFx87Rc

In 2012 haalde Groen 9,9 percent van de stemmen. Dat was net onvoldoende voor een derde zetel, maar daarmee stond de Wevelgemse afdeling na Oostende en Beernem wel binnen de top 3 in West-Vlaanderen. “Onze ambitie is om een nog beter resultaat neer te zetten“, zegt voorzitter Henk Vandenbroucke. “Onze partij scoort hoog in de Vlaamse peilingen en lokaal hebben we bewezen een constructieve partij te zijn. Onze voorstellen op regelmatige basis daadwerkelijk goedgekeurd worden in de gemeenteraad.”

Carlo Lijsttrekker

De partij steekt het niet onder stoelen of banken dat ze willen deelnemen aan het beleid. “Vooral op het gebied van mobiliteit, wonen en behoud van open ruimte dringen er zich keuzes op. Wij willen mee beslissen welke richting de gemeente kiest, wij bieden een visie op voldoende lange termijn“, zegt Henk.

(TGM/SLW)