VIDEO Oppositie verlaat misnoegd gemeenteraad van Brugge

Alle oppositieleden verlieten dinsdagavond misnoegd de raadszaal. (Foto ON)
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Na meer dan vijf uur debat vroeg de oppositie om de interpellaties te verdagen, maar dat wilde het stadsbestuur niet.

Een langdradige gemeenteraad van Brugge eindigde dinsdagavond op spektakel. Na meer dan 5,5 uur debatteren over punten van de openbare agenda, vroeg de oppositie om hun interpellaties te verdagen naar woensdag of volgende week dinsdag. “Iedereen moet morgen vroeg op om te gaan werken”, zei Ann Soete (N-VA). “Bovendien hebben we het recht om dit na vijf uur te vragen. Vorige maand zijn we trouwens meewillend geweest en hebben we alle punten in één keer goedgekeurd en onze interpellaties ingetrokken, uit respect voor de drie dagen van nationale rouw.”

Na overleg tussen fractieleiders van CD&V en SP.A besloot het stadsbestuur van Brugge én André Van Nieuwkerke, de voorzitter van de gemeenteraad, om toch door te gaan en de interpellaties gewoon af te werken. “Dit is het gevolg omdat jullie veel te langdradig waren tijdens de voorbije punten”, klonk het. “Dit is daarvan het gevolg.”

“Geen respect voor oppositie”

De oppositie kookte van woede en stapte misnoegd op. Bruno Mostrey (Groen): “Jullie hebben geen respect voor de oppositie. Ik stel voor om de volgende gemeenteraad te starten met de interpellaties. En dan ben ik benieuwd hoeveel zin jullie nog zullen hebben na vijf uur debatteren.”

De gemeenteraad werd afgehandeld met akten en mededelingen en de besloten zitting. En veel frustraties, ook tussen de coalitiepartners. Zeker CD&V zat erg verveeld met de afloop van deze gemeenteraad. “Ik stel voor om volgende maand twee gemeenteraden te hebben: een voor de agenda en een voor de interpellaties”, probeerde Guy Rogissart nog wat brokken te lijmen.

(Olivier Neese)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier