VIDEO Extra gemeenteraad in Middelkerke ontaardt in chaos: politie moet raadzaal ontruimen

25/02/16 om 19:31 - Bijgewerkt om 23:51

Donderdagavond vond een extra gemeenteraad plaats in Middelkerke. De publieke zitting was echter al na 2 minuten afgelopen, maar daar had niet iedereen het op begrepen.

Donderdag was er in Middelkerke een extra gemeenteraad met als thema het vermeende machtsmisbruik van schepen Francine Ampe-Duron (CD&V). "Bij de verkoop van een woning in Lombardsijde aan een van haar kinderen zou de schepen de burgemeester misbruikt hebben om uiteindelijk de woning onbewoonbaar te laten verklaren via een van de ambtenaren, terwijl die woning perfect in orde is", sprak raadslid Tom Dedecker eerder. De oppositie zorgde voor een extra zitting donderdag en diende een klacht in bij de bevoegde instanties lastens schepen Francine Ampe-Duron voor de schending van de onafhankelijkheid van een gemeentedienst en van een ambtenaar en voor het misbruiken van haar machtspositie om privéredenen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!