VIDEO: Bert Schelfhout (Open VLD) : “De overheid herverdeelt te veel naar mensen die al hebben”

Bert Schelfhout. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Toeval of niet, maar de nationale jongerenpartijen van de klassieke tripartite worden geleid door West-Vlaams talent : Sanne Doms (Jongsocialisten, Brugge), Tom Vandenkendelaere (Jong CD&V, Roeselare) en Bert Schelfhout (Open VLD, Deerlijk). Vrijdag gaan ze met elkaar in debat in Krant van West-Vlaanderen. Als opwarmertje stellen ze elk hun ultiem strijdpunt voor. Vandaag : Bert Schelfhout.

De bijna 30-jarige Bert Schelfhout uit Deerlijk staat bij de komende verkiezingen op de vierde plaats op de Kamerlijst van Open VLD. Als nationaal voorzitter van Jong VLD pleit hij voor een betere herverdeling.

“Ik vind dat de overheid nu te veel herverdeelt naar de mensen die al hébben. Wie krijgt nu een pensioen ? De mensen die al een huis bezitten, zij die al welvaart hebben opgebouwd. De jongere generatie – die nog niets heeft – moet dan voor de eventuele schulden opdraaien. Hetzelfde zie je in de bedrijfswereld. Wie krijgt er subsidies ? De grote bedrijven, die in staat zijn om met voldoende specialisten en boekhouders het hele systeem uit te rafelen, en dat ten nadele van de starters, de kleine KMO’s. Ook de veel te hoge loonkost is daar een voorbeeld van.”

(ON)

Lees vrijdag ook het volledige debat in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier