Verplichte rust voor burgemeester van Nieuwpoort

Roland Crabbe toen hij 20 jaar burgemeesterschap van Nieuwpoort mocht vieren. © a-IV
Redactie KW

Burgemeester Roland Crabbe van Nieuwpoort staat al twee weken op non-actief en dat zal zeker nog tot eind deze maand en misschien langer blijven duren.

De burgemeester is oververmoeid en moet noodgedwongen een rustperiode inlassen. Hij wordt al die tijd vervangen door schepen Geert Vanden Broucke. “De burgemeester is oververmoeid en is voor onbepaalde tijd, in eerste instantie tot eind september, niet actief. Ik vervang hem al die tijd en neem zoveel mogelijk taken over, maar bepaalde zaken moeten toch door de burgemeester zelf worden ondertekend of beslist. Daarom komt hij die zaken op zaterdag opvolgen”, aldus schepen Vanden Broucke “We hebben ook dagelijks contact.”

Roland Crabbe (72) staat bekend als een dossiervreter en een politicus die zijn dossiers kent. Hij is al sinds 1995 burgemeester van Nieuwpoort en een stemmenkanon. Zijn partij CD&V heeft in Nieuwpoort de absolute meerderheid. Crabbe werd geboren in Oostnieuwkerke en was actief als bouwkundig ingenieur voor de Vlaamse overheid. In 1981 woonde hij in Oostende en stond op de CVP-lijst voor de federale verkiezingen. Hij verhuisde in die periode naar Nieuwpoort en nam in 1982 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij belandde in de oppositie. Hij was ook een tijdlang kabinetsadviseur van Leo Tindemans en Paula D’Hondt.

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier