Vernieuwde dorpskern van Moorslede gaat open op 3 juli

Redactie KW

Dat deelde schepen Pol Verhelle (Visie) mee op de Moorsleedse gemeenteraad vanavond. Burgemeester Ward Vergote (Visie) wist dan weer te vertellen dat de ingebruikname van het nieuwe zwembad allicht voor 1 november zal zijn.

“De werken van de dorpskernvernieuwing schieten echt wel goed op, met dank aan het goede weer”, aldus schepen Pol Verhelle. “Volgende week kunnen we asfalteren in de 6de Jagersstraat, en vanaf 7 juni hopen we de klinkers te kunnen leggen. Ondertussen zijn ook de kasseileggers terug uit Portugal en hebben ze hun werk op de markt hervat. Ze zullen nu verder opschuiven richting Pater Lievensstraat. Ik kan u nu al met zekerheid zeggen dat we de officiële opening voorzien voor vrijdag 3 juli.”

Kleur en sfeer in het zwembad

“Ook de werken aan het zwembad vlotten nu weer goed, na een iets moeilijker winterperiode”, vulde burgemeester Ward Vergote aan. “Het gebouw staat nu al volledig onder dak, en tegen eind mei zal ook de beglazing helemaal rond zijn. De binnenkant van het dak en de wanden worden nu geïsoleerd en voorzien van een dampscherm. Volgende week zullen we ook kunnen starten met de fijne betonnering van de baden, waarna de betegeling kan beginnen. We zijn momenteel de tegels aan het kiezen, en ook voor de afwerking moeten we nog heel wat keuzes maken. Mijn echtgenote helpt me daarbij, ze heeft een goede smaak. Maar dit alles uiteraard in volledige ruggenspraak met het tienkoppige team beslissers.”

“We gaan de badzaal ook voorzien van LED-verlichting. Een aanzienlijke meerkost, maar op tien jaar tijd zullen we die terugverdiend hebben, want er zal veel minder onderhoud nodig zijn, en het licht zal kunnen worden gedimd al naargelang de zonne-inval. Er komt ook een sfeerverlichting in alle kleuren.”

“Aanvankelijk was 1 oktober vooropgesteld als openingsdatum, maar dat zullen we waarschijnlijk niet halen. Allicht wordt het 1 november. Voor de opening voorzien we nog een testweekend, samen met de redders.”

(JRE)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 29 mei 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier