Vernietiging PRUP Nonnebossen : "Bewoners die zich in regel stelden, hoeven zich geen zorgen te maken"

26/03/15 om 19:27 - Bijgewerkt om 19:27

Bron: Kw

Dit antwoordde gedeputeerde voor ruimtelijke ordening Franky De Block (SP.A) uitdrukkelijk op een vraag van Luk Hoflack (N-VA) in de provincieraad, waar de vernietiging door de Raad van State van de Provinciale uitvoersingsplannen (PRUP) Nonnebossen en Vijverbos in Zonnebeke hét onderwerp van gesprek was.

Luk Hoflack, zelf schepen in Zonnebeke, had het in zijn tussenkomst over de paniek die in zijn gemeente was uitgebroken nadat de vernietiging dinsdag in de media was gekomen en daarbij de indruk was ontstaan dat alle bewoners van de ongeveer 350 woningen in de Nonnebossen nu weer in een positie van onwettelijkheid verkeren. Gedeputeerde Franky De Block stelde formeel dat de mensen die zich na het in werking treden van het PRUP in regel hebben gesteld (en die daarbij ook een een meerwaardebelasting hebben betaald) niet hoeven te vrezen. Zij beschikken over de nodige...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!