Verkiezingsoldtimer van N-VA moet weg bij station van Ieper

© Foto JL
Redactie KW

De verkiezingskoorts stijgt, en dat is ook in Ieper zichtbaar. Woensdagvoormiddag stond een wagen met affiches van N-VA geparkeerd aan het station. Dat was echter niet naar de zin van SP.A-gemeenteraadslid Ives Goudeseune.

“Eind maart hebben we met alle Ieperse fractieleiders een akkoord gesloten dat (aanhang)wagens met verkiezingsreclame verboden zijn”, vertelt Ives Goudeseune. “Ook N-VA-fractieleider Jan Vercammen was daarbij aanwezig en verklaarde zich akkoord. Tot mijn verbazing merkte ik woensdag op dat hij zich niet aan de afspraak hield. Schepen Eva Ryde en fractieleider Jan Vercammen stonden op de affiche afgebeeld en zij zouden net het goede voorbeeld moeten geven. Een gewone burger mag daar ook geen reclamepanelen plaatsen. Ik heb de burgemeester gevraagd om op te treden.”

Jan Vercammen kreeg woensdagvoormiddag telefoon van burgemeester Jan Durnez (CD&V). “De burgemeester heeft me vriendelijk gevraagd om de wagen te verplaatsen”, legt hij uit. “Het is een oldtimer van de Heuvellandse schepen Etienne Cloet. De wagen doorkruist de hele regio en was nu in Ieper aanbeland. Daar hadden we echter over het hoofd gezien dat verkiezingswagens er niet toegelaten zijn. We hebben meteen de wagen laten verplaatsen, de collega’s zullen dit wel met de mantel der liefde bedekken. Ons enthousiasme heeft ons de das omgedaan.” (JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier