Verkavelingsakte Brouwerijsite goedgekeurd op gemeenteraad Kortemark

De verschillende delen van het brouwerijcomplex krijgen toepasselijke namen.
Redactie KW

Een relatief korte raad met weinig commotie. De lege plaats van raadslid Rita Tyvaert werd door iedereen opgemerkt. Even werd gedacht dat ze de gemeenteraad meed na het uitbrengen van haar derde boek met de door haar gehekelde toestanden in de gemeente, maar Tyvaert bleek gewoon op reis te zijn naar Lourdes.

De akte voor de verkaveling van de brouwerijsite werd goedgekeurd, net als de goedkeuring van de akte recht van opstal, toegekend aan Artes, om zo vlot te kunnen starten met de bouwwerken en de verkoopscompromissen te kunnen verlenen. Bijna 1.450.000 euro vloeit terug naar de gemeente voor de verkoop van de gronden. Burgemeester Vancoillie (Open VLD) toonde zich hierover heel tevreden, aangezien de site werd aangekocht voor 600.000 euro, exclusief subsidie. Van de tien geplande appartementen zijn er al acht gereserveerd. Met het recht van opstal wordt hier ook nog eens 1,2 miljoen euro teruggestort aan de gemeente door Aldea.

Raadslid Pollentier had toch zijn twijfels en vroeg zich af of het opgevulde gat op de markt niet zal zorgen voor een gat in de portemonnee. “De oorspronkelijke bib werd een vrijetijdscentrum, waar ook nog eens personeel wordt gehuisvest, er komen dure lofts en assistentiewoningen, een duur privérusthuis op de markt…” De verschillende delen van het brouwerijcomplex krijgen de toepasselijke namen zoals de Brouwsaele, de Bottelarij, de Mouttoren, de Fouderie en het Ketelhuis.

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier