Veel jongeren op lijst N-VA in Wervik

Redactie KW

De meerderheidspartij N-VA stelde haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Eén plaats is nog in te vullen.

“We gaan voluit voor vernieuwing op onze lijst”, aldus partijvoorzitter Virginie Terrier. “Met 19 kandidaten die voor de eerste keer deelnemen en 15 kandidaten jonger dan 35 jaar. De gemiddelde leeftijd van de lijst is amper 40 jaar.”

“Nieuw betekent niet dat ze onervaren zijn. Deze jongeren weten wat er leeft en zijn allerminst bang om zich uit te spreken over hun stad” zegt lijsttrekker Belinda Beauprez. “Onze kandidaten hebben elk een eigen kijk op hun stad en elk een expertise die we nodig hebben om de verandering verder te zetten.”

Eerder maakte N-VA met schepen Belinda Beauprez (57) uit Geluwe, schepen Sanne Vantomme (45) uit Wervik en nieuwkomer Jari Denorme uit Wervik al de top drie bekend. Gemeenteraadslid Virginie Terrier (Wervik) staat op de vierde plaats. Gemeenteraadslid Angelo Demuynck (Geluwe) kreeg de vijfde plaats. De rest van de top tien bestaat allemaal uit nieuwe gezichten : 6. Julie Kinoo, 7. Angie Depape, 8. Glenn Tally, 9. Joachim Anne en 10. Ruth Debaes.

“De opvolging is verzekerd, veel jongeren kwamen zelf vragen om op onze lijst te staan”, geeft Belinda Beauprez aan. “De vorige keer moesten we smeken. Het is niet niks om jongeren op de lijst te krijgen.”

“Ons doel is om verder te blijven besturen en onze stempel op het beleid te drukken”, zegt Terrier. “Groeikansen op 14 oktober zitten er volgens ons zeker in. Steevast geloven we er in dat we met deze dynamische en geëngageerde kandidaten, onze missie om een ‘Veilig, Vlaams en Verantwoord beleid’ te voeren verder kunnen zetten.”

(EDB – Foto MV)