Vanaf eind april weer tweerichtingsverkeer op Ommegang Noord in Westrozebeke

Redactie KW

Na het eind van de werken in het Westrozebeekse centrum wordt er weer tweerichtingsverkeer ingevoerd op de Ommegang Noord. Dat werd bevestigd op de gemeenteraad in Staden.

Onafhankelijk raadslid Koen Demonie had hierover een bijkomend punt op de agenda laten plaatsen. “De huidige toestand van de verkeerscirculatie in Westrozebeke wordt al veel te lang en onterecht aangehouden. Er is nood aan duidelijkheid. Mijn voorstel bestaat erin van opnieuw tweerichtingsverkeer in te voeren in de Ommegang Noord tussen de Provinciebaan tot aan de Sint-Elooisstraat en in de Filip Van Arteveldestraat, en dit ook te behouden.”

We hebben duidelijk gecommuniceerd dat het tijdelijke verkeerscirculatieplan behouden zou blijven, zolang de werken in Westrozebeke zouden duren.”, repliceerde burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld), “De werken zijn eind april afgelopen. Vanaf dan zal er weer tweerichtingsverkeer in de Ommegang Noord ingevoerd worden. Er zal wel geen zwaar vervoer in de Ommegang Noord toegelaten worden.”. Het door Koen Demonie ingediende punt werd door de meerderheid van N-VA, Open Vld en SP.A verworpen. CD&V en Koen Demonie stemden voor. (BCH)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 7 april 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier