Vanaf 1 maart zes bussen per dag van Brugge naar TGV-station Lille Europe

Jos Remaut

Dat deelde Dirk De fauw (CD&V) vannamiddag mee op de provincieraad. Hij is ervan overtuigd dat het toerisme in onze provincie hier goed zal bij varen en hoopt dat het project slaagt.

“We hebben hier al meer dan eens gesproken over de gebrekkige treinverbinding van onze provincie met Rijsel. Ik heb toen al gezegd dat ik niet echt meer geloof in een betere verbinding per spoor. En ik heb toen ook al gesteld dat we eigenlijk beter mikken op een goede busverbinding”, aldus Dirk De fauw.

“En nu zijn we bijna zover : op 1 maart zal de busmaatschappij Keolis, die al ervaring heeft met busverbindingen naar de luchthaven van Charleroi, starten met een zes ritten per dag vanuit Brugge naar het station Lille Europe, afgestemd op de uren van de TGV’s. Het spreekt voor zich dat die bussen ook veel buitenlandse toeristen vanuit dit TGV-knooppunt naar onze provincie zullen brengen.”

“Maar het wordt een dubbeltje op zijn kant qua uitbating. Keolis beseft dat ook en als het project niet rendabel zou zijn, dan zal het ook niet standhouden. Keolis vraagt dan ook om enige ondersteuning. De stad Brugge en de Brugse hotels zullen dit project alvast steunen, en ik wil de provincie vragen om dit ook te doen : Kan Westtoer niet mee op de bus springen voor dit zo belangrijke project voor ons toerisme ?”

“Inderdaad een heel waardevol initiatief”, antwoordde Franky De Block (SP.A). “De bereikbaarheid van onze provincie optimaliseren via collectief vervoer is een van onze kerntaken. En hij kaatste meteen de bal terug. “Vraag aan de busmaatschappij om een officieel schrijven te richten aan Westtoer, mét voorbeeld van sponsorformules. En ik maak me sterk dat we zeker ons steentje zullen kunnen bijdragen.”

Wordt vervolgd dus !

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier