Van Tieltse raad weggebleven Open VLD’ers : “Geen overleg”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Open VLD’ers Pascale Baert en Jolien Dewitte zeggen dat ze de beslissing om van de Tieltse gemeenteraad weg te blijven niet lichtzinnig hebben genomen.

Open VLD’ers Pascale Baert en Jolien Dewitte zorgden donderdagavond voor opschudding door als meerderheidsraadsleden niet op de gemeenteraad te verschijnen.


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“De voorbije weken is heel wat gebeurd waaruit blijkt dat overleg en communicatie een serieus probleem zijn. Denk maar aan het zogenaamd overleg met de scholen in het dossier van het parkeerbeleidsplan, aan de werking van de verkeerscommissie, aan de communicatie naar de Rinkel en naar de jeugdverenigingen die op een paar weken tijd een verhuis georganiseerd moeten krijgen. De spreekwoordelijke druppel was een punt op de agenda van de gemeenteraad die nooit aan bod was gekomen in een fractie”, zeggen Pascale Baert en Jolien Dewitte.

‘Blaffende honden’

“De “d” in Open Vld staat voor democraten. Overleg is voor ons cruciaal, zowel met de meerderheidsfractie als met alle actoren van de Tieltse samenleving. Wij kunnen ons dan ook niet vinden in de huidige manier van werken.”

Van Tieltse raad weggebleven Open VLD'ers :


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“We hebben in het verleden al vaak ons ongenoegen geuit over het gebrek aan overleg maar blijkbaar leefde de perceptie dat blaffende honden niet bijten. Hiermee willen we een krachtig signaal geven: op deze manier verder werken is voor ons geen optie.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier