Uitvaartdienst voor André Bourgeois vindt nu zaterdag plaats

© Foto Frank
Jos Remaut

Oud-burgemeester van Izegem en gewezen federaal minister André Bourgeois overleed gisteren op 87-jarige leeftijd in het UZ van Gent. De kerkelijke uitvaartdienst wordt opgedragen op zaterdag 24 oktober om 11 uur in de Sint-Tillokerk van Izegem, vlak bij zijn woning.

Aansluitend zal de teraardebestelling plaatsvinden op het stedelijk kerkhof aan de Reperstraat in Emelgem.

. Tijdens de dagen voor de uitvaart kan André Bourgeois nog begroet worden in het funerarium Snoeck aan de Bellevuestraat in Izegem, elke dag van 15 tot 19 uur.

André Bourgeois laat zijn echtgenote Ciske Van Daele, zijn dochters Ann, Patricia en Siska, en negen kleinkinderen na, alsook een rijke schare politieke en niet-politieke vrienden.

Het Izegemse stadsbestuur wil zijn ereburgemeester een eervol afscheid geven en voorziet daarom in enkele bijzondere initiatieven.

De stad opent een rouwregister, dat op de gemeenteraad vanavond door het College van Burgemeester en Schepenen en de gemeenteraadsleden kan worden ondertekend. Vanaf morgen, woensdag 21 oktober, kan de bevolking het rouwregister tekenen in de oude schepenzaal van het stadhuis, bereikbaar via de oude ingang van het stadhuis op de Korenmarkt. Openingsuren woensdag t.e.m. vrijdag: 8.30 -20 uur.

Op zaterdag 24 oktober vanaf 8.30 uur kan het publiek in de trouwzaal van het stadhuis de kist groeten. Om 9.30 uur vertrekt dan de rouwstoet naar de Sint-Tillokerk, waar om 11u de uitvaart plaatsvindt. Vanaf 10u15 uur is er in de kerk gelegenheid om de familie te condoleren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier