Uitbater Oltereeke Dadizele krijgt 23.000 euro van de gemeente

Groep a gaat niet akkoord met de handelwijze van de meerderheid rond de concessie. © JAN STRAGIER
Redactie KW

De gemeenteraad van Moorslede bespreekt donderdag achter gesloten deuren een dading tussen de gemeente en de uitbater van de cafetaria van de polyvalente loods Oltereeke in Dadizele. De uitbater is tevens halftijds personeelslid van de gemeente.

Zijn job kan hij wel behouden, al is de man is niet vast benoemd. Om te vermijden dat het komt tot een lange en dure procedure voor de rechtbank gaat de gemeente de uitbater wegen het beëindigen van de concessie 19.000 euro betalen en daarbovenop nog eens 4.000 euro kosten voor de overname.

De oppositiepartij Groep a betreurt de werkwijze van het schepencollege en hield woensdagavond een kort persmoment. “De uitbater heeft nog een concessie tot eind volgend jaar en werd onder druk gezet om te stoppen”, aldus fractieleidster Sigrid Verhaeghe. “Deze concessie diende dus helemaal niet herzien te worden. De belastingbetaler draait nu op voor vriendjespolitiek van het schepencollege. We roepen het schepencollege op om deze praktijken te stoppen. We betreuren dat alles in het werk wordt gesteld om een bevriend persoon binnen te loodsen als nieuwe uitbater.”

De gemeenteraad schrijft morgenavond een nieuwe concessie uit. “Waarbij de gunningscriteria op maat geschreven zijn van de nieuwe kandidaat, bevriend met het schepencollege”, aldus Verhaeghe.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier