Uit de coalitie gehouden CD&V Tielt doet ultiem aanbod aan kartel SP.A-Groen

16/10/12 om 21:09 - Bijgewerkt om 21:09

Bron: Kw

CD&V Tielt, uit de coalitieboot gehouden in Tielt, doet een ultieme oproep aan SP.A-Groen om alsnog met hen aan tafel te gaan zitten. "Het getuigt van een totaal gebrek aan politiek fatsoen om de grootste partij buiten de besprekingen te houden. Uit de vele reacties blijkt dat de Tieltenaar ontgoocheld is door de coalitievorming tussen N-VA&Open VLD en SP.A-Groen. We rekenen alsnog op het gezond verstand van SP.A-Groen", zegt zetelend burgemeester Luc Vannieuwenhuyze, die na de stembusslag van vorige zondag de absolute stemmenkampioen in Tielt was.

Dinsdagavond reageerde zetelend burgemeester Luc Vannieuwenhuyze, vergezeld van partijleden en verkozenen, voor de allerkeerste keer officieel op de verkiezingsuitslag en op de coalitievorming, waarin geen plaats meer is voor CD&V. "De stroom aan reacties is sinds zondagavond niet bij te houden", aldus zetelend burgemeester Luc Vannieuwenhuyze. "De verontwaardiging van heel wat Tieltenaren over d...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!