Tweede poging levert wél voldoende handtekeningen op voor referendum Diksmuide

Redactie KW

Idee2006 is er dit keer dus wel in geslaagd om meer dan 3.000 handtekeningen te verzamelen.

Idee2006 is er in geslaagd om meer dan 3.000 handtekeningen te verzamelen, meer bepaald 3.570 exemplaren. De petitie wil meer parking in de onmiddellijke omgeving van de Grote Markt, liefst op de site van de boterhalle.

“Idee2006 heeft nooit onder stoelen of banken gestoken, dat zij de grote pleitbezorger zijn van rechtstreekse democratie door toedoen van een referendum bij drastische ingrepen die een grote financiële impact hebben voor de stadskas, nota bene het belastingsgeld van de Diksmuideling”, aldus Marc Deprez. “Idee2006 heeft weliswaar zijn huiswerk moeten overdoen door een vermeend tekort aan vijf handtekeningen, maar het ongenoegen en de frustratie bij de Diksmuideling zijn onvoorstelbaar. In amper een maand tijd verzamelde Idee2006 wederom 3.570 handtekeningen. Als dit geen duidelijk signaal is, dan weten wij het niet meer.”

Vandaag worden de handtekeningen aangetekend verstuurd naar het stadsbestuur. Idee 2000 controleerde zelf al of geen handtekeningen tussen zaten van bv mensen die ondertussen overleden zijn en zweert dat alle handtekeningen wettelijk zijn.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier