Twee vervangingen in gemeenteraad Oudenburg

Freddy Declerck geeft door drukke beroepsomstandigheden zijn mandaat door aan Marnix Dierendonck (links). © LIN
Redactie KW

Donderdag legde Marnix Dierendonck de eed af als gemeenteraadslid voor N-VA. Hij vervangt Freddy Declerck die zich door zijn drukke beroepsbezigheid genoodzaakt zag om ontslag te nemen.

Freddy zetelde vijf jaar en was in 2012 lijsttrekker voor zijn partij. N-VA stelt in november de nieuwe lijsttrekker voor. Marc Gilliaert neemt de taak van fractieleider over.

Marnix Dierendonck is 53 jaar, getrouwd met Daisy Coene en papa van Hannes en Ins. Beroepshalve is hij chemicus bij Proviron en als hobby brouwt hij zijn eigen bier, Akke – Grandson Ale, genoemd naar zijn kleinzoontje.

“In dit laatste jaar voor de verkiezingen wil ik zoveel mogelijk bijleren. Ik heb geen politieke ervaring, noch dossierkennis, maar wil bijdragen tot een Oudenburg waar iedereen zich begrepen voelt.”, stelt het kersverse raadslid.

Erna Coene keert voor enkele maanden terug naar de gemeenteraad. Ze vervangt Romina Vanhoorn tijdens haar zwanger- en ouderschapsverlof.
Erna Coene keert voor enkele maanden terug naar de gemeenteraad. Ze vervangt Romina Vanhoorn tijdens haar zwanger- en ouderschapsverlof.© (Foto LIN)

Voor Open VLD keert Erna Coene voor enkele maanden terug naar de gemeenteraad. Zij vervangt de hoogzwangere Romina Vanhooren die eerstdaags haar eerste kindje krijgt. Erna is al tientallen jaren bekend met politiek Oudenburg. Ze zetelde al in de gemeenteraad, was OCMW-voorzitter en OCMW-raadslid. Anderhalf jaar geleden gaf ze haar mandaat door. Nu mag ze nog eens deelnemen aan het politieke spel.

(LIN)